Memet Kiliç

Bundestagskandidat Wahlkreis Rhein-Neckar

„In der Politik wie in der Gesellschaft geht es immer auch darum, Schnittmengen zu finden und diese anzuerkennen. Gemeinsamkeiten, auf die man aufbauen kann.“

Memet Kılıç Kimdir

1967 yılında Türkiye'de doğdum. Hukuk yüksek eğitimimi Ankara Hukuk Fakültesi ve Heidelberg Üniversitesi'nde tamamladım.

Üniversite öğrenimim sırasında uzun yıllar Max-Planck Enstitüsü Avrupa Dökümantasyon Merkezi'nde, yabancılar hukuku ve kamu hukuku konusunda araştırma görevlisi olarak çalıştım.

1998 senesinden bu yana kurucularından biri olduğum Federal Göç ve Entegrasyon Konseyi'nde yönetim kurulu üyesiyim, 2000 ila 2010 yılları arasında aynı yönetim kurulunda başkanlık görevinde yer aldım.

1998 yılında Güneybatı Radyo Yayın Konseyi'ne ( Rundfunkrat des Südwestrundfunks) ilk yabancı üye olarak ve ARD-Program Konseyi'ne de vekil üye olarak seçildim ve 2008 yılına kadar bu görevi başarıyla sürdürdüm. 2002- 2010 yılları arasında Federal Savunma Bakanlığı'nın 'Almanya Federal Silahlı Kuvvetleri İç İdare Konseyi'ne ilk yabancı üye olarak yer aldım.

2004-2009 yılları arasında Heidelberg Belediye Meclis üyesiydim. 2009 Federal Meclis Seçimi'nde Pforzheim ve Enzkreis seçim bölgesinden milletvekili seçildim.

Ankara Barosu ve Karlsruhe Barosu'na üyeyim ve Heidelberg'de Avrupa hukuku, uluslararası özel hukuk ve yabancılar hukuku alanlarında faaliyet gösteren bir avukatlık bürosunda çalışıyorum.

Evliyim ve iki oğlumuz var.

Siyasi İlgi Alanlarım:

• İçişleri ve Hukuk